Πώς να επανέλθει η ακοή: Κατά πόσο είναι εφικτό και τι εναλλακτικές υπάρχουν

Πώς να επανέλθει η ακοή: Κατά πόσο είναι εφικτό και τι εναλλακτικές υπάρχουν

Πώς να επανέλθει η ακοή; Ένα ερώτημα που απασχολεί μόνο όσους υποφέρουν από μειωμένη ακοή ή και απώλειά της. Για όλους τους υπόλοιπους, ο αντίκτυπος της συγκεκριμένης πάθησης είναι αρκετά υποβαθμισμένος, καθώς ουδείς γνωρίζει τι τον συνοδεύει. Η απώλεια ακοής ταλαιπωρεί εκατομμύρια ανθρώπους σε όλη τη γη, επηρεάζοντας την ποιότητα ζωής τους σε πολύ σημαντικό βαθμό. Φανταστείτε απλώς, καθημερινές δραστηριότητες όπως η συνομιλία, τα τηλεφωνήματα, η ακρόαση των ΜΜΕ να γίνονταν όλο και πιο… εξαντλητικές. Σταδιακά, θα δυσκολευόσασταν πολύ προσπαθώντας να ακούσετε, να αντιληφθείτε ακόμα και να μαντέψετε τα μηνύματα των συνομιλητών σας. Στην πορεία, η κατάσταση αυτή χειροτερεύει διαρκώς μέχρι που η δυνατότητά αντίληψης είναι σχεδόν μηδαμινή. Υπάρχει όμως απάντηση στο πώς να επανέλθει η ακοή;

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλά ερωτηματικά γύρω από το πώς να επανέλθει η ακοή. Λίγοι μπορούν να απαντήσουν στο αν υπάρχει θεραπεία ή τρόπος γρήγορης αποκατάστασης της ακοής στο φυσιολογικό. Αυτό που ισχύει σίγουρα όμως, είναι ότι η πλήρης αποκατάσταση της απώλειας ακοής είναι εφικτή μόνο σε σπάνιες περιπτώσεις. Αυτό όμως δεν είναι καταδικαστικό για κανέναν. Η πλήρης αποκατάσταση της ακοής είναι εξαιρετικά δύσκολη, όμως για τη διευκόλυνση της λειτουργικότητας ενός ανθρώπου, μπορούν να γίνουν πολλά.

Πώς να επανέλθει η ακοή: Τρόπος 1 – Ακουστικά βαρηκοΐας

Οι περισσότεροι ενήλικες χάνουν σταδιακά την ακοή τους, λόγω της γήρανσης και της έκθεσής τους σε υψηλά ντεσιμπέλ. Τα ευαίσθητα τριχωτά κύτταρα στο αυτί, που ανιχνεύουν τον ήχο, πλήττονται σταδιακά έως ότου αποδυναμώνονται ή καταστρέφονται. Για τις περιπτώσεις αυτές, δεν υπάρχει θεραπεία. Μια επίσκεψη όμως σε έναν επαγγελματία και η κατάλληλη προσαρμογή στο σωστό ακουστικό βαρηκοΐας θα τους λύσει τα χέρια. Και τα αυτιά. Και το πιο πιθανό είναι ότι θα ξεχάσουν πως κάποτε δεν άκουγαν και πολύ καλά! Όσο τα ακουστικά είναι στο αυτί, η ακοή είναι τόσο ικανοποιητική, που προσεγγίζει σε τεράστιο βαθμό τη φυσική ακοή.

Πώς να επανέλθει η ακοή: Τρόπος 2 – Κοχλιακά εμφυτεύματα

Τα κοχλιακά εμφυτεύματα είναι μια χειρουργική επέμβαση, ιδανική και για ενήλικες και για παιδιά. Αφορούν όμως σε πιο βαριές περιπτώσεις που έχουν ολική ή σχεδόν ολική κώφωση. Λειτουργούν μετατρέποντας τον ήχο σε ηλεκτρικό σήμα, προκαλώντας απευθείας διέγερση στο ακουστικό νεύρο. Αν κάποιος διαθέτει ακόμα αίσθηση ακοής, πρέπει πρώτα να δοκιμάσει τα ακουστικά βαρηκοΐας. Αν και μόνο αν δεν έχουν αποτέλεσμα, τότε μπορεί να μεταβεί στα εμφυτεύματα.

Το πώς να επανέλθει η ακοή είναι ένα ζήτημα αρκετά περίπλοκο και ιδιαίτερο ανά περιπτώσεις. Η επιστροφή στην καθημερινή λειτουργικότητα είτε μέσω ακουστικών βαρηκοΐας είτε μέσω κάποιας επέμβασης είναι περισσότερο από εφικτή. Μεταβείτε το ταχύτερο δυνατό στο κέντρο εφαρμογής ακουστικών βαρηκοΐας και βοηθημάτων ακοής «Ευήκοον», ώστε να σας καθοδηγήσει το πλήρως καταρτισμένο και εξειδικευμένο προσωπικό μας. Διαφορετικά, επικοινωνήστε με το 2106894836 ή το info@evikoon.gr και θυμηθείτε πώς ήταν η ζωής πριν οι παθήσεις των αυτιών σας ξεκινήσουν να σάς τη δυσχεραίνουν!

 

Σας άρεσε το νέο μας άρθρο «Πώς να επανέλθει η ακοή: Κατά πόσο είναι εφικτό και τι εναλλακτικές υπάρχουν»;

Διαβάστε περισσότερα χρήσιμα και ενδιαφέροντα κείμενα για τη δυσκολία στην ακοή και τις παθήσεις βαρηκοΐας στο blog μας.

Καλάθι
Προϊόντα 0
Το καλάθι σας είναι άδειο

Αναζήτηση

Καταστήματα