Προστασία αυτιών: Τι πρέπει να κάνετε το καλοκαίρι;

Προστασία αυτιών: Τι πρέπει να κάνετε το καλοκαίρι;

Η σχολαστική προστασία των αυτιών σας το καλοκαίρι είναι σημαντική για την αποφυγή προβλημάτων ακοής και λοιμώξεων. Γιατί συγκεκριμένα το καλοκαίρι; Διότι τα αυτιά δεν είναι συνηθισμένα στις νέες καλοκαιρινές συνθήκες και τις ριζικές αλλαγές στις συνήθειες και την καθημερινότητά σας. Στο παρόν άρθρο θα βρείτε τις κορυφαίες συμβουλές ώστε να διατηρήσετε τα αυτιά σας υγιή και ασφαλή κατά τους θερινούς μήνες. Για να έχετε την προστασία των αυτιών σας στο υψηλότερο επίπεδο οφείλετε και πρέπει να ακολουθήσετε ορισμένες οδηγίες.

Προστασία αυτιών: Πώς να αποφύγετε τις καταδυτικές επιπλοκές

Ένας κίνδυνος που αφορά κυρίως τους δύτες ή και όσους κάνουν πολλά μακροβούτια είναι η διαφορά στην πίεση ανάμεσα στην ατμόσφαιρα και τον βυθό, η οποία απορρυθμίζει σημαντικά τα αυτιά μας. Για να περιορίσετε τον κίνδυνο, πρέπει να μεταβαίνετε σταδιακά στην αλλαγή βάθους και σε συστηματική εξίσωση της πίεσης στα αυτιά σας με εφαρμογή της τεχνικής Valsalva. Διαφορετικά, κινδυνεύετε με πόνο στα αυτιά, ζάλη έως και διάτρηση τυμπάνου. Αν οι επιπλοκές επιμείνουν, κάντε άμεσα μια επίσκεψη σε κάποιον ειδικό για επιπρόσθετη αντιμετώπιση του προβλήματος σε θάλαμο αποσυμπίεσης.

Προστασία αυτιών: Πώς να αντιμετωπίσετε το βύσμα κυψελίδος

Το γνωστό σε όλους μας κερί (κυψελίδα), το παράγει το δέρμα του έξω ακουστικού πόρου και έχει προστατευτικό ρόλο. Ωστόσο, κάποιοι υπερ-παράγουν κυψελίδα δημιουργώντας βύσμα. Τα μπάνια και οι βουτιές βρέχουν την κυψελίδα, η οποία φουσκώνει, φράζοντας τον έξω ακουστικό πόρο. Τα συνηθέστερα συμπτώματα είναι η μερική απώλεια ακοής και η αίσθηση εγκλωβισμένου νερού. Αυτό που έχετε να κάνετε, είναι να μεταβείτε άμεσα σε κάποιον ειδικό για επαγγελματικό έλεγχο και καθαρισμό των αυτιών.

 Προστασία αυτιών: Τι να κάνετε για την εξωτερική ωτίτιδα

Καθώς στο νερό υπάρχει πληθώρα μικροβίων που μπορούν να προκαλέσουν ωτίτιδα, η πάθηση είναι συχνότερη από ποτέ το καλοκαίρι. Τα συμπτώματα της ωτίδιδας περιλαμβάνουν ερυθρότητα, έντονο πόνο, οίδημα, κνησμό και εκκρίσεις υγρού. Αν τυχόν υποψιάζεστε πως πάσχετε από εξωτερική ωτίτιδα μεταβείτε άμεσα σε έναν ΩΡΛ και επ’ ουδενί μη χρησιμοποιήσετε μπατονέτες. Ίσως θεωρείτε πως θα σας ανακουφίσουν, όμως η αλήθεια είναι ότι θα δυσχεράνουν πολύ την κατάσταση. Για να περιορίσετε τον κίνδυνο της εξωτερικής ωτίτιδας, φροντίστε, μετά από κάθε βουτιά, να σκουπίζετε σχολαστικά τα αυτιά σας με μαλακή πετσέτα. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, μπορείτε να ενσταλάζετε οινόπνευμα ή κάποιο φαρμακευτικό σκεύασμα για αντισηψία και στέγνωμα. Πάντα όμως με την προϋπόθεση πως έχετε δει κάποιον ειδικό και σας διαβεβαίωσε πως δεν πάσχετε από διάτρηση τυμπάνου. Αν νιώθετε πως υπάρχει παγιδευμένο νερό στο αυτί σας, γυρίστε το κεφάλι στο πλάι για λίγα λεπτά μέχρι αυτό να βρει τη διέξοδο διαφυγής.

 Προστασία αυτιών: Πώς να περιορίσετε το «βούλωμα» των αυτιών στις πτήσεις

Πολλοί είναι όσοι υποφέρουν κατά την απογείωση και την προσγείωση του αεροσκάφους λόγω του «βουλώματος» στα αυτιά τους. Καθώς τους θερινούς μήνες οι διακοπές και οι πτήσεις πυκνώνουν, έτσι και τα βουλωμένα αυτιά είναι και συχνότερο πρόβλημα. Αν μπορείτε να το περιορίσετε κάπως, είναι μασώντας τσίχλα ή «ξεροκαταπίνοντας» συχνά.

Προστασία αυτιών και «Ευήκοον»

Για όποια ενόχληση κι αν νιώσετε στα αυτιά σας, μην αφήσετε τίποτα στην τύχη του. Ό,τι κι αν νιώσετε, μεταβείτε το ταχύτερο δυνατό σε ένα κέντρο εφαρμογής ακουστικών βαρηκοΐας και βοηθημάτων ακοής «Ευήκοον», για να πάρετε τη γνώμη του πλήρως καταρτισμένου και εξειδικευμένου προσωπικού μας. Εναλλακτικά, επικοινωνήστε με το 2106894836 ή το info@evikoon.gr και θα σας συμβουλεύσουμε άμεσα το καλύτερο για εσάς, με μοναδικό γνώμονα την ταχύτερη επιστροφή στη λειτουργική σας καθημερινότητα.

Σας άρεσε το νέο μας άρθρο «Προστασία αυτιών: Τι πρέπει να κάνετε το καλοκαίρι;»;

Διαβάστε περισσότερα χρήσιμα και ενδιαφέροντα κείμενα για τη δυσκολία στην ακοή και τις παθήσεις βαρηκοΐας στο evikoon.gr/nea-eyikoon/

Καλάθι
Προϊόντα 0
Το καλάθι σας είναι άδειο

Αναζήτηση

Καταστήματα