Νερό στο αυτί: Τι να κάνετε για να το αφαιρέσετε

Νερό στο αυτί: Τι να κάνετε για να το αφαιρέσετε

Ο εγκλωβισμός νερού στο αυτί, είναι μια αρκετά ενοχλητική και δυσμενής κατάσταση που λίγο–πολύ έχει συμβεί σε όλους. Είναι κάτι αρκετά σύνηθες, ιδίως κατά τους θερινούς μήνες, όπου το κολύμπι και οι βουτιές στη θάλασσα έχουν την τιμητική τους. Μολονότι στις περισσότερες περιπτώσεις δεν προκαλεί ανησυχία, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να το υποτιμήσετε. Αν δεν αποβάλλετε το νερό από το αυτί σας, εκτός από δυσφορία, υπάρχει κίνδυνος ακόμα και για σοβαρή μόλυνση. Στο παρόν άρθρο, θα βρείτε κάποιες αποτελεσματικές μεθόδους για να αφαιρέσετε το νερό από το αυτί σας.

Εφαρμόστε τη μέθοδο της… βαρύτητας

Ξαπλώστε το κεφάλι σας σε ένα μαξιλάρι από την πλευρά του πάσχοντος αυτιού και αφήστε τη βαρύτητα να κάνει τη δουλειά της. Σε αρκετές περιπτώσεις, είναι αρκετό και το να γείρετε απλώς το κεφάλι σας στο πλάι. Για ευκολία, μπορείτε να τραβήξετε απαλά τον λοβό του αυτιού ώστε να ανοίξετε τον ακουστικό πόρο.

Ασκήστε πίεση με τη μύτη και το στόμα

Κλείστε με το χέρι τη μύτη σας και φυσήξτε απαλά. Η μέθοδος αυτή ίσως βοηθήσει να απελευθερώσει το παγιδευμένο νερό λόγω της πίεσης που δημιουργήσατε.

Τοποθετήστε ζεστές κομπρέσες

Βυθίστε ένα καθαρό πανί σε ζεστό νερό, στραγγίξτε το και τοποθετήστε το στο αυτί σας για μερικά λεπτά. Η θερμότητα μπορεί να βοηθήσει να ανοίξουν τα περάσματα και να απελευθερωθεί το νερό.

Κάντε μικρά επιτόπια αλματάκια

Κάποιοι καταφέρνουν να απαλλαγούν από το νερό στο αυτί πραγματοποιώντας μικρά επιτόπια άλματα. Η μικρή αυτή κίνηση, έχει ως αποτέλεσμα την αναπήδηση του νερού και πιθανότατα βοηθά και στην απομάκρυνσή του.

Χασμουρητό ή τσίχλα

Επιπλέον, το μάσημα τσίχλας ή το χασμουρητό μπορούν να ανοίξουν τα περάσματα του αυτιού ώστε να αποδράσει το νερό.

Μη χρησιμοποιήσετε μπατονέτες

Αποφύγετε σε κάθε περίπτωση τη χρήση μπατονέτας για την απομάκρυνση του νερού από το αυτί. Η χρήση τους πιθανός να σπρώξει πιο βαθιά το νερό στο αυτί, οδηγώντας το στον ακουστικό πόρο και προκαλώντας ζημιά στο τύμπανο.

Δείτε κάποιον ειδικό

Όπως είναι σαφές, το να μπει νερό στο αυτί σας, δεν είναι κάτι το ανησυχητικό. Μάλιστα, μπορείτε να το αντιμετωπίσετε με απλές μεθόδους, μόνοι σας, στο σπίτι. Στην περίπτωση όμως που όλα τα παραπάνω αποτύχουν ή αισθάνεστε πόνο, θα πρέπει να ζητήσετε την αρωγή κάποιου ειδικού. Μην αφήνετε ποτέ στην τύχη της την υγεία ενός τόσο ευαίσθητου οργάνου όπως είναι τα αυτιά σας, καθώς ελλοχεύουν σοβαρές επιπλοκές ή μολύνσεις.

Σας άρεσε το νέο μας άρθρο «Νερό στο αυτί: Τι να κάνετε για να το αφαιρέσετε»;

Διαβάστε περισσότερα χρήσιμα και ενδιαφέροντα κείμενα για τη δυσκολία στην ακοή και τις παθήσεις βαρηκοΐας στο evikoon.gr/nea-eyikoon/

Καλάθι
Προϊόντα 0
Το καλάθι σας είναι άδειο

Αναζήτηση

Καταστήματα