Ακουστικό βαρηκοΐας: Τι τύπο να επιλέξω;

Ακουστικό βαρηκοΐας: Τι τύπο να επιλέξω;

Ποιο ακουστικό βαρηκοΐας να επιλέξω; Ποιος τύπος κάνει για εμένα και τι ακριβώς θα με βολέψει περισσότερο; Αυτή είναι σίγουρα μια σειρά ερωτήσεων που θέτετε συχνά στον εαυτό σας, απ’ όταν διαγνωστήκατε με βαρηκοΐα. Τα ερωτήματα αυτά βέβαια, δεν έχουν σωστές απαντήσεις καθώς όλα είναι σχετικά με τις ανάγκες και τον τύπο βαρηκοΐας.

            Κάθε τύπος θέλει και το αντίστοιχο ακουστικό βαρηκοΐας

Όπως κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ανάγκες από οποιονδήποτε άλλο, το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τη βαρηκοΐα. Κάθε τύπος βαρηκοΐας έχει τα δικά του χαρακτηριστικά που παρουσιάζουν σημαντικές διαφορές από περίπτωση σε περίπτωση. Είναι πολλές οι μορφές και οι τύποι της βαρηκοΐας και έκαστος χρίζει διαφορετικής αντιμετώπισης. Παράλληλα, κομβικής σημασίας, για το ακουστικό βαρηκοΐας που θα επιλέξετε, είναι και ο βαθμός της.

Επομένως, δεν μπορείτε να επιλέξετε κάποιο συγκεκριμένο ακουστικό βαρηκοΐας γιατί ακούσατε ότι είναι καλό ή σας το συνέστησαν οι γνωστοί και οι φίλοι σας. Μπορεί για τη δική σας περίπτωση, απλά να μην κάνει καθόλου ή να βοηθά ελάχιστα! Έχετε άραγε ανάγκη από αμφίπλευρη εφαρμογή; Θα σας εξυπηρετήσει καλύτερα ένα οπισθοωτιαίο ή ένα ενδοωτιαίο ακουστικό; Μόνο ο εξειδικευμένος ακροθετιστής, αφού σας εξετάσει και του δώσετε όλες τις κατάλληλες πληροφορίες, μπορεί να σας προτείνει το κατάλληλο ακουστικό για τις ανάγκες σας. Ασφαλώς, η τελική επιλογή ακουστικού βαρηκοΐας, θα γίνει μόνο εφόσον αυτό, καλύπτει μία προς μία τις ανάγκες σας.

            Το ακουστικό βαρηκοΐας πρέπει να καλύπτει 100% τις καθημερινές ανάγκες

Η ικανοποίηση των καθημερινών αναγκών λοιπόν, οφείλει και πρέπει να είναι αυτοσκοπός. Παραδείγματος χάρη, αν είστε επαγγελματίας με πολλές κοινωνικές συναναστροφές και απαιτητική καθημερινότητα, πιθανότατα θα έχετε ανάγκη ένα ακουστικό πολύ υψηλής ενίσχυσης. Αν πάλι, κάνετε πολύωρη χρήση κινητού τηλεφώνου, τότε πρέπει να στραφείτε σε ένα ακουστικό βαρηκοΐας με απευθείας σύνδεση με το κινητό σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα έχετε άμεση μετάδοση του ήχου της συσκευής στο ακουστικό σας. Όσοι παρακολουθούν πολλές σειρές στην τηλεόραση, στο smartphone ή στο tablet, μπορούν πάλι να επιλέξουν λύσεις απευθείας μετάδοσης του ήχου.

Σε κάθε περίπτωση, είναι σαφές πως πρέπει να λάβετε υπόψιν όλες εκείνες τις παραμέτρους που θα διευκολύνουν την καθημερινότητά σας. Ασφαλώς και η καλαισθησία και κατ’ επέκταση η αυτοπεποίθησή σας καθώς και το οικονομικό κομμάτι, είναι εξίσου σημαντικοί παράγοντες. Όλα παίζουν τον ρόλο τους και φυσικά η τελική επιλογή θα είναι δική σας. Μην ξεχνάτε όμως το εξής: Η τελική επιλογή τύπου, μοντέλου και αριθμού ακουστικών βαρηκοΐας επηρεάζει σημαντικά την αποκατάσταση της ακοής σας για όσο τα χρησιμοποιήσετε.

            Στο Ευήκοον θα βρείτε τους κορυφαίους ακοοπροθετιστές

Πολύ σημαντικό ρόλο δίνοντας τις κατάλληλες συμβουλές ως προς την τελική επιλογή, διαδραματίζει ο ακοοπροθετιστής. Το κέντρο εφαρμογής ακουστικών βαρηκοΐας και βοηθημάτων ακοής «Ευήκοον», περιλαμβάνει άρτια καταρτισμένους και άριστα εκπαιδευμένους ακοοπροθετιστές που θα σας βοηθήσουν να βρείτε την καλύτερη δυνατή λύση. Αφού λάβει υπόψιν όλες τις ανάγκες και τους προβληματισμούς σας, θα σας ενημερώσει σχετικά και θα σας καθοδηγήσει κατάλληλα.

Μην καθυστερείτε άλλο, η αλλαγή ζωής είναι μια απόφαση μακριά! Κλείστε τώρα ένα εντελώς δωρεάν συμβουλευτικό ραντεβού συμπληρώνοντας τη φόρμα ενδιαφέροντος. Εναλλακτικά, καλέστε στο 2106894836 ή στείλτε μας στο info@evikoon.gr και περιγράψτε μας τις ανάγκες σας για να σας δώσουμε τις εξατομικευμένες συμβουλές μας.

 

Σας άρεσε το νέο μας άρθρο «Ακουστικό βαρηκοΐας: Τι τύπο να επιλέξω;»;

Διαβάστε περισσότερα χρήσιμα και ενδιαφέροντα κείμενα για τη δυσκολία στην ακοή και τις παθήσεις βαρηκοΐας στo blog μας

Αναζήτηση

Καταστήματα